Lith Presenteert

Jaarlijks evenement langs de oevers van de maas!
Lith Presenteert is een jaarlijks terug kerend evenement aan de oevers van de maas, waar Lithse ondernemers hun bedrijf en diensten kunnen promoten. Het evenement is elk jaar op 2de paasdag van 12.00-18.00 uur

AANWEZIGE ONDERNEMERS EN VERENIGINGEN

2019

BEDRIJVEN

Meubel Restaurateur

Das Kaasje

VERENIGINGEN

Scouting Doris Rijkersgroep Oss

EHBO Lith

Heemkundekring Lith

Vogelweide club

Visclub

Stichting Schokker museum

VERMAAK

Loterij

Co eikelenboom

Juf Ooievaar

Schokkermuseum

Pont

Waterschap popup tentoonstelling op de musemboot

Boerenkapel De Moaskanters

Schilders en kunstenaars

Bedrijven en verenigingen

De Lithse band is in 1966 opgericht en speelde destijds in tienersoosjes en later op bruiloften en partijen tot het jaar 1980.

In 2012 heeft tijdens een reünie van vroegere bandjes een optreden plaats gevonden. Dit bleek zo leuk te zijn dat na enkele jaren de instrumenten weer zijn opgepakt. Inmiddels zijn in de regio reeds diverse optredens gedaan.

De door Koos, Pieter, Noud, Theo en Hans gespeelde nummers lopen uiteen van o.a. Fleetwood Mac, The Cats, Creedence Clearwater Revival, Neil Diamond, Golden Earing, The Eagles, The Doobie Brothers tot Status Quo.

Wij zijn een nieuw bedrijf dat zich bezig houdt met dierlijke producten. Wij verkopen vachten, schedels en andere dierlijke producten.
 
De dieren zijn niet speciaal geslacht voor deze producten, deze producten zijn restproducten. Deze restproducten hebben wij laten verwerken in prachtige producten.
 
Wij kopen de schapenvachten bij de slachterijen op en daardoor hebben wij de hele productie in onze eigen hand. Hierdoor kunnen we kiezen waar we ze kunnen looien. In dit geval zijn we terecht gekomen bij een natuurlijke looier in Polen. Die prima werk voor ons levert aldus geven wij daar ook een goede prijs voor.
 
Om de maand gaan wij zelf de huiden brengen en halen in Polen. Zo kunnen wij goed het looiproces controleren naar onze eigen maatstaven.
 
Ons doel is een mooi product te leveren. Met een dagelijks bereikbare klantenservice. En een overzichtelijke site te behouden.

Het begon allemaal in 2012 met het uit elkaar halen van een tot op de draad versleten tasje.
Karlijn Kooijmans wilde weten hoe het ding in elkaar zat, ze kocht een stuk leer
en ‘bouwde’ een nieuwe tas. Een passie was geboren.

Ze volgde een ambachtelijke opleiding in Arnhem om de kneepjes van het vak te leren. Hier bleek al gauw haar ruimtelijk inzicht, haar bijzondere gevoel voor kleur en haar oog voor detail. Ze richtte haar eigen label op en gaf het de koosnaam die ze als kind van haar ouders, broers en zussen kreeg: LOT.

Vocal Group Lith is een popkoor met ongeveer 40 leden met een eigen band en een eigen geluid. Zoals de naam al zegt komen wij uit Lith, “het dorp aan de rivier” in het mooie Brabant .

We hebben een gevarieerd repertoire met diverse liederen die door onze dirigent van een eigen arrangement zijn voorzien.

Wij verzorgen regelmatig optredens in onze eigen gemeenschap en in de regio, waar we vaak enthousiast worden ontvangen door het aanwezige publiek.

Mocht je geïnteresseerd zijn om mee te komen zingen of een optreden van ons koor willen boeken , neem dan contact met ons op via de site voor verdere informatie.

Thissen’s Brouwerij is een nieuwe brouwerij gevestigd in Lith gelegen aan de Maas. Van 1867 tot 1951 werd aan het Brouwerspad bier gebrouwen door de Koninklijke Electrische Bierbrouwerij & Limonadefabriek. Het pad dankt hier dan ook zijn naam aan. Anno 2015 bruist het dankzij Thissen’s Brouwerij weer aan het Brouwerspad!

Met een capaciteit van 1000 liter per batch brouwen wij onze eigen Henry’s Tripel, Dubbel en Blond.

Wij brouwen ook bieren in opdracht van andere (streek)brouwers. Meer hierover leest u onder het kopje ‘Brouwen in opdracht’.

Zangkoor Reederij Overtuygt is ook aanwezig voor de muzikale ondersteuning tijdens Lith Presenteert. Dit 6-koppige koor zal zijn klanken laten horen van circa 14.00 – 15.15 uur.

De bijenhal is te vinden aan een prachtig wandelgebied. Brouwerspad ,  te Lith. Bij mooi weer kunt U de bijen op veilige afstand waarnemen. De Buckfast bij heeft hier zijn onderkomen.

Alles op de imkerij is er op gericht om zo biologisch mogelijk te werken. Er worden geen bestrijding-middelen gebruikt. Bijvoorbeeld de bijenwas word door de zon gesmolten gereinigd en hergebruikt. Hygiëne staat hoog in het vaandel van deze imkerij. Kom gerust eens kijken en laat je imponeren door de wondere wereld van de honingbij.

Sko’n schip voor een schone maas!

Er is steeds meer aandacht voor de plastic soep en wereldwijd verzamelen miljoenen mensen zich voor opruimacties op stranden. De aanvoer van plastic afval vanuit rivieren is echter een onderbelicht probleem. IVN, Plastic Soup Foundation en Stichting De Noordzee bundelen de krachten en brengen hierin verandering met ‘Schone Rivieren’. Ons ultieme doel? Geen plastic afval meer via rivieren naar zee.

Wat gaan we doen?

We pakken het probleem op diverse manieren bij de ‘bron’ aan. Voor het eerst in Nederland zetten we een grootschalig Onderzoek op naar rivierafval in de uiterwaarden met citizen science om bewoners (langdurig) te betrekken. Ook roepen we iedereen op om ons te helpen met het Opruimen van alle rivieroevers. Zo ervaar je zelf hoeveel afval er ligt én beleef je de prachtige natuur langs de rivieren. We zetten publiekscampagnes op voor het Oplossen van de meest gevonden afvalitems. Door activiteiten laten we inwoners de prachtige natuur langs de rivieren Ontdekken. Met alle resultaten gaan we het gesprek aan met producenten en (internationale) overheden voor maatregelen om zwerfafval langs rivieren te voorkomen.

We zijn een leuke gezonde Vis vereniging voor zoal jong en oud. Onze vereniging is opgericht op 19 november 1956
We zijn een leuke gezonde Vereniging. Met 5 mensen in het Hoofd bestuur en 7 mensen in het jeugd bestuur kun je dat gerust stellen. In totaal telt onze vereniging ongeveer 350 leden waarvan 35 jeugdleden. Voor de jeugd worden er jaarlijks verschillende activiteiten opgezet, zoals Het Roofvissen, Het Forel vissen, De Jeugd wedstrijd met school ,de Jeugd Zomeravond competitie en Het Karper vissen. Ook word er met de jeugd schoongemaakt langs de waterkant dit onder het motto: Omgaan in de Natuur met de Natuur. Zo leren we de jeugd hiermee zorgvuldig om te gaan. Want de Jeugd bied toch de toekomst. 1 keer per jaar geven we een Vis les op een Basis school samen met Sportvisserij Nederland. Voor de Volwassenen word er een Club kampioenschap gehouden van in totaal 7 wedstrijden. Hier na komt het Konings vissen van 9 wedstrijden. Tot slot in de winter is er nog de Winter competitie van 6 wedstrijden. Met hemelvaart word de LIthse Ham kub gehouden en met de LIthse kermis word er om de Michel van Zoest Bokaal gestreden. Als afsluiting van ons seizoen vissen we de Brasem Cup.

Marleen van heijnsbergen
Al meer dan twintig jaar ben ik gespecialiseerd in het restaureren van antieke meubelen, spiegel- en schilderijlijsten, klokkasten en kleine antieke objecten. Spullen die nog met de hand vervaardigd zijn, een lange geschiedenis kennen en vaak een persoonlijke waarde hebben voor de eigenaar. Groot of klein, in mijn restauratiewerkplaats in Lith worden alle objecten in hun oude glorie hersteld. Deskundig en met een grote passie voor mijn mooie vak. Welkom in de Restauratiewerkplaats!

Duikteam Lith is een enthousiaste duikclub die erg veel plezier beleeft aan het uitoefenen van de duiksport. We organiseren opleidingen volgens de normen van de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) om te zorgen dat je veilig onder water kunt verdwijnen. Heb je al een brevet ongeacht welke duikorganisatie, je kunt bij ons lid worden en je hobby uitbreiden of instromen in een vervolgopleiding binnen onze vereniging.
Heb je interesse! Kom een keer langs in ons prachtige clubhuis op de Lithse Ham 4 te Lith.

Een duikclub waar gezelligheid voorop staat. www.duikteamlith.nl

 

Sporten in Lith op jouw manier, dat kan bij sportschool Lith. Kom je trainen voor meer spiermassa, een betere conditie, of misschien wel zonder doel? Wij zorgen ervoor dat je met een goed gevoel weer naar huis gaat.

Wat je vindt bij ons?

  • Moderne fitnessapparatuur
  • Diverse groepslessen
  • Kinderlessen
  • Slimbelly en Slimlegs
  • Persoonlijke fitness schema’s
  • Alles onder begeleiding van enthousiaste instructeurs
  • Meer over sportschool lith vind je hier.

 

Hallo mijn naam is Anita en sinds 2 jaar woon ik samen met Joop en onze teckel Sjors met veel plezier in Lith
Ik heb een blog www.juffrouw-ooievaar.blogspot.nl en in mijn winkeltje verkoop ik handmade (kraam)cadeautjes

Ik heb heb een 2-jarige handwerkopleiding aan de Hogeschool Leiden gevolgd en omdat ik het leuk vind om mensen enthousiast te maken voor handwerken geef ik workshops.

Kom jij ook naar Lith Presenteert? Gezellig dan zie ik je daar 🙂

Heb je al eerder een (kraam)cadeautje nodig? Stuur mij een PB of kom naar mijn atelier

Ik ben Heidi Dalewij-van Vught Sinds een jaar woonachtig in Lith.
Mijn tijdelijke winkel is in Vught met daarin ook een beautysalon. (Marktveldpassage 1b)
Hier verkoop ik:
– sieraden
– kleding en een eigen sieradenlijn
– Shellsforlife!
– Nagelmanicure en gellak.
– En ook wat kleine woonaccessoires.

Zie jullie graag 2e paasdag in Lith

Muzikale ondersteuning tijdens Lith Presenteer van De Moaskanters van 13.00 – 13.45 uur
Hallo, wij zijn Jelke en Geliene studenten op het Koning Willem 1 College. Wij zijn ons eigen studentenbedrijfje begonnen in sieraden. Het is vooral een leuk en leerzaam project. Wij bieden sieraden voor een leuke prijs. Die zijn leuk om te geven en om te krijgen. We pakken het natuurlijk ook voor u in! Voor meer interesse stuur gerust een berichtje. Ook wij staan 2de paasdag op Lith presenteert, we hopen jullie daar te zien!

Design stucwerk, het modern wonen van nu.
Wij hebben het dan over ijzerlook, betonlook, metallic en nog veel meer.

S van Erp stucwerken heeft zich hierin gespecialiseerd. Heeft u interesse? Maak dan vrijblijvend een afspraak om te komen kijken in de showroom in maren-kessel op www.svanerpstucwerken.nl of bel naar 0657889282

Nieuwsgierig geworden? Tijdens Lith presenteert zijn wij ook aanwezig en  kunnen u er alles over vertellen en laten zien.

Wij ontmoeten u graag in onze stand.

Scouting Doris Rijkersgroep Oss is ook aanwezig tijdens Lith Presenteert. Met hun zeilbootjes kunnen de kinderen een leuk tochtje mee maken over de maas.

74 Art & Deco
Ik ben Ferry Loeffen en hou me bezig met kunst en decoraties maken op diverse ondergronden met verschillende technieken zoals airbrush, schilderen en branden.
Denk aan ondermeer portretten, dieren, kustom paint, muurschildering en teksten/reclameuitingen.
Verder maak ik ook diverse deco van hout zoals wandpanelen en lijsten. Informeer naar de mogelijkheden.

Voor meer info www.facebook.com/74artendeco/

Je bedrijf of vereniging ook promoten op het evenement?

Vul dan onderstaand formulier in dan nemen we contact met je op.

 

Je gegevens

Vertel ons hoe we contact met je kunnen opnemen.


Welke diensten biedt je aan

Laat ons weten wat voor goederen of diensten je wilt presenteren.