Selecteer een pagina

Lith Presenteert

Jaarlijks evenement langs de oevers van de maas!
Lith Presenteert is een jaarlijks terug kerend evenement aan de oevers van de maas, waar Lithse ondernemers hun bedrijf en diensten kunnen promoten. Het evenement is elk jaar op 2de paasdag van 12.00-18.00 uur

AANWEZIGE ONDERNEMERS EN VERENIGINGEN

2020

BEDRIJVEN

VERENIGINGEN

Scouting Doris Rijkersgroep Oss

EHBO Lith

Heemkundekring Lith

Vogelweide club

Visclub

Stichting Schokker museum

VERMAAK

Loterij

Schokkermuseum

Waterschap popup tentoonstelling op de musemboot

Schilders en kunstenaars

Bedrijven en verenigingen

De Muziek Maten

 

Deze muzikale vriendengroep bestaat uit de leden van het combo van Vocal Group Lith, aangevuld met een oud combo lid en een geluidsman.

Een spontaan verassingsoptreden van het combo op het jaarlijkse koorfeest van VGL was de eerste aanleiding. De enthousiaste reacties van de koorleden smaakten naar meer en een band was geboren.

Na nog een besloten feest en diverse optredens in MFA de Snoeck heeft de band inmiddels een flink aantal enthousiaste fans voor zich weten te winnen.

Tijd voor een kennismaking met het grote publiek tijdens de 6e editie van Lith Presenteert.

 

Het plezier dat deze muzikale vrienden zelf ondervinden van het maken van muziek willen ze graag overbrengen op het publiek.

Met een mix van oude bekende Nederlans- en Engelstalige nummers weten zij een breed publiek te bekoren. Hits van o.a. Creedence Clearwater Revival, REM, The Scene en Bruce Springsteen, maar ook meezingers van bijvoorbeeld Guus Meeuwis en Boudewijn de Groot zullen ten gehore worden gebracht.

 

Geniet en laat u verrassen van het optreden van de Muziek Maten op 2e paasdag op de unieke locatie langs de oevers van de Maas.

 

De vereniging is opgericht op 4 oktober 1950 en telt rond de 30 leden, 
waarvan er 1 erelid is.

Het doel van de vereniging:

 • Het verlenen van Eerste Hulp.
 • Het aanwezig zijn bij allerlei evenementen in de voormalige Gemeente Lith om zo nodig Eerste Hulp te verlenen.
 • Het organiseren van cursussen EHBO en Hartreanimatie + AED.
 • Het organiseren van de benodigde oefen-/herhalingsavonden om de behaalde diploma’s geldig te houden.

Onze cursussen en herhalingslessen worden meestal gegeven in Gemeenschapshuis De Hoeve in Lith door onze instructeur Arnold van Uden.


EHBO Vereniging “Steeds Paraat”  –  Elsbergen 8   –  5397 AJ Lith  –  0412-482361  –  KvK-nr. 40217861

ehbolith@hotmail.com     –     www.ehbo-steedsparaat.nl 

Op tweede Paasdag vind je De Kruidwis bij “Lith Presenteert”, met diverse kruidenproducten als kruidenthee, zalven en specerijen, info over workshops etc …

 

Dag lieve mensen, mag ik mij even voorstellen?

 

Ik ben Jolanda van der Ben, geboren in 1957, getrouwd met Henny, moeder van 2 prachtige dochters en trotse oma van 4 kleinzoons. Al ruim 20 jaar ben ik kruidenvakvrouw en sinds 4 jaar, samen met Henny, ook imker. Sinds februari ‘19 dit leven wij in het prachtige Lith, in een woonboerderij met ruime tuin.

Het werken met geneeskruiden, keukenkruiden en specerijen zit me als het ware in het bloed. Ik kan boeiend vertellen over kruiden en heerlijke gerechtjes samenstellen die uitnodigen om te proeven. Elke dag ervaar ik nog wat de wondere natuur en de kruidenwereld voor mensen mag betekenen. Mijn liefde voor de planten en gewassen deel ik met cliënten in mijn kruidenpraktijk, genaamd De Kruidwis en tijdens workshops en cursussen. Bij zorgcentrums De Grevelingen en De Hooghe Clock in Den Bosch begeleid ik al een tiental jaren de groengroep, kook- en natuurclubs met groot plezier en diepe dankbaarheid, dat ik nog zoveel voor onze ouderen mag betekenen. Bij deze workshops wordt er gewerkt met tuinkruiden, geneeskruiden, groente,  fruit en andere natuurproducten. Alle zintuigen worden geprikkeld, met de heerlijke geuren, kleuren en smaken.

Bij onze eerder genoemde woonruimte, aan het Engwijkpad 26, is onze grote schuur omgebouwd tot workshopruimte en winkel, waar je zelf je specerijen en kruidentheeën af kunt wegen. En waar je natuurlijk een super middag kunt beleven met kruiden in goed gezelschap van je vriendinnen en mijzelf! De deur gaat open op afspraak…

Meer informatie over De Kruidwis: www.kruidwis.nl of www.facebook.com/kruidwis

Met kruidige groeten, Jolanda.

 

 

 

Tijdens de ontzanding van het gebied bij de Lithse Ham in de jaren ’70 zijn Romeinse stenen bovenwater gehaald, waarvan later bleek dat ze deel uitmaakten van één van de grootste tempels van het Noord-Romeinse Rijk. Deze stenen hebben jaren op de gemeentewerf in Lith gelegen. Sinds kort breng de afdeling archeologie van de gemeente in kaart hoe de tempel er precies heeft uitgezien. De stenen zijn gedocumenteerd en digitaal zal ten zijner tijd een impressie worden gegeven. 

De gemeente heeft aan stichting Museumboot de Schokker toestemming gegeven om een aantal stenen tijdens Tweede Paasdag naar den Bol te halen om iedereen deelgenoot te maken van deze unieke vondsten.

 

Duikteam Lith is een enthousiaste duikclub die erg veel plezier beleeft aan het uitoefenen van de duiksport.

We organiseren opleidingen volgens de normen van de Nederlandse Onderwatersport Bond om te zorgen dat je veilig onder water kunt verdwijnen.

Heb je al een brevet ongeacht welke duikorganisatie, je kunt bij ons lid worden en je hobby uitbreiden of instromen in een vervolgopleiding binnen onze vereniging.
Heb je interesse! Kom een keer langs in ons prachtige clubhuis op de Lithse Ham 4 te Lith, donderdag is club avond vanaf 8 uur.

Voor verdere info, kijk op onze website  www.Duikteamlith.nl  of bezoek ons ons op facebook, 

 

Een duikclub waar gezelligheid voorop staat.

Nol’s Rokerij zal ook dit jaar aanwezig zijn om ter plekke heerlijke gerookte forel en zalm te bereiden.

Een van mijn grote passies is, het vissen op forellen en zalmen. Hieruit is ook mijn tweede hobby ontstaan namelijk het roken van deze zelf gevangen lekkernij.

Tijdens “Lith Presenteert” kunt u van A tot Z volgen hoe een en ander in zijn werk gaat. Graag geef ik daar persoonlijk de nodige uitleg bij.

En tot slot kunt u zelf het resultaat proeven van vers gerookte forel en zalm met of zonder broodje.

Al ruim dertig jaar vervaardig ik unieke, handgemaakte sieraden. 
Trouwringen, herinnerings sieraden of gewoon een mooi cadeau worden in samenspraak ontworpen om het echt iets persoonlijks te maken.
Ook repareer en vermaak ik uw sieraden in eigen atelier.  

In het atelier in Maren-Kessel geef ik workshops waar je op ambachtelijke wijze, gezellig met elkaar een uniek en eigen sieraad kunt maken. 
In een kleine groep van maximaal zes personen begeleid ik je en kom je tot een schitterend resultaat waar je trots op kunt zijn.

Het begon allemaal in 2012 met het uit elkaar halen van een tot op de draad versleten tasje.
Karlijn Kooijmans wilde weten hoe het ding in elkaar zat, ze kocht een stuk leer
en ‘bouwde’ een nieuwe tas. Een passie was geboren.

Ze volgde een ambachtelijke opleiding in Arnhem om de kneepjes van het vak te leren. Hier bleek al gauw haar ruimtelijk inzicht, haar bijzondere gevoel voor kleur en haar oog voor detail. Ze richtte haar eigen label op en gaf het de koosnaam die ze als kind van haar ouders, broers en zussen kreeg: LOT.

Brandweer Lith is een brandweerpost met 16 vrijwilligers, zowel mannen als vrouwen. In de kazerne staan een tankautospuit en een bus met een boot. Als er een melding komt, komen de vrijwilligers van hun werk of thuis naar de kazerne en gaan ze de brand blussen of de nodige hulp verlenen. 

Brandweer Lith zoekt nog vrijwilligers! 

Lijkt dit je iets, spreek ons tijdens Lith Presenteert aan voor meer informatie. 

Thissen’s Brouwerij is een nieuwe brouwerij gevestigd in Lith gelegen aan de Maas. Van 1867 tot 1951 werd aan het Brouwerspad bier gebrouwen door de Koninklijke Electrische Bierbrouwerij & Limonadefabriek. Het pad dankt hier dan ook zijn naam aan. Anno 2015 bruist het dankzij Thissen’s Brouwerij weer aan het Brouwerspad!

Met een capaciteit van 1000 liter per batch brouwen wij onze eigen Henry’s Tripel, Dubbel en Blond.

Wij brouwen ook bieren in opdracht van andere (streek)brouwers. Meer hierover leest u onder het kopje ‘Brouwen in opdracht’.

De bijenhal is te vinden aan een prachtig wandelgebied. Brouwerspad ,  te Lith. Bij mooi weer kunt U de bijen op veilige afstand waarnemen. De Buckfast bij heeft hier zijn onderkomen.

Alles op de imkerij is er op gericht om zo biologisch mogelijk te werken. Er worden geen bestrijding-middelen gebruikt. Bijvoorbeeld de bijenwas word door de zon gesmolten gereinigd en hergebruikt. Hygiëne staat hoog in het vaandel van deze imkerij. Kom gerust eens kijken en laat je imponeren door de wondere wereld van de honingbij.

Sko’n schip voor een schone maas!

Er is steeds meer aandacht voor de plastic soep en wereldwijd verzamelen miljoenen mensen zich voor opruimacties op stranden. De aanvoer van plastic afval vanuit rivieren is echter een onderbelicht probleem. IVN, Plastic Soup Foundation en Stichting De Noordzee bundelen de krachten en brengen hierin verandering met ‘Schone Rivieren’. Ons ultieme doel? Geen plastic afval meer via rivieren naar zee.

Wat gaan we doen?

We pakken het probleem op diverse manieren bij de ‘bron’ aan. Voor het eerst in Nederland zetten we een grootschalig Onderzoek op naar rivierafval in de uiterwaarden met citizen science om bewoners (langdurig) te betrekken. Ook roepen we iedereen op om ons te helpen met het Opruimen van alle rivieroevers. Zo ervaar je zelf hoeveel afval er ligt én beleef je de prachtige natuur langs de rivieren. We zetten publiekscampagnes op voor het Oplossen van de meest gevonden afvalitems. Door activiteiten laten we inwoners de prachtige natuur langs de rivieren Ontdekken. Met alle resultaten gaan we het gesprek aan met producenten en (internationale) overheden voor maatregelen om zwerfafval langs rivieren te voorkomen.

We zijn een leuke gezonde Vis vereniging voor zoal jong en oud. Onze vereniging is opgericht op 19 november 1956
We zijn een leuke gezonde Vereniging. Met 5 mensen in het Hoofd bestuur en 7 mensen in het jeugd bestuur kun je dat gerust stellen. In totaal telt onze vereniging ongeveer 350 leden waarvan 35 jeugdleden. Voor de jeugd worden er jaarlijks verschillende activiteiten opgezet, zoals Het Roofvissen, Het Forel vissen, De Jeugd wedstrijd met school ,de Jeugd Zomeravond competitie en Het Karper vissen. Ook word er met de jeugd schoongemaakt langs de waterkant dit onder het motto: Omgaan in de Natuur met de Natuur. Zo leren we de jeugd hiermee zorgvuldig om te gaan. Want de Jeugd bied toch de toekomst. 1 keer per jaar geven we een Vis les op een Basis school samen met Sportvisserij Nederland. Voor de Volwassenen word er een Club kampioenschap gehouden van in totaal 7 wedstrijden. Hier na komt het Konings vissen van 9 wedstrijden. Tot slot in de winter is er nog de Winter competitie van 6 wedstrijden. Met hemelvaart word de LIthse Ham kub gehouden en met de LIthse kermis word er om de Michel van Zoest Bokaal gestreden. Als afsluiting van ons seizoen vissen we de Brasem Cup.

Duikteam Lith is een enthousiaste duikclub die erg veel plezier beleeft aan het uitoefenen van de duiksport. We organiseren opleidingen volgens de normen van de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) om te zorgen dat je veilig onder water kunt verdwijnen. Heb je al een brevet ongeacht welke duikorganisatie, je kunt bij ons lid worden en je hobby uitbreiden of instromen in een vervolgopleiding binnen onze vereniging.
Heb je interesse! Kom een keer langs in ons prachtige clubhuis op de Lithse Ham 4 te Lith.

Een duikclub waar gezelligheid voorop staat. www.duikteamlith.nl

 

Sporten in Lith op jouw manier, dat kan bij sportschool Lith. Kom je trainen voor meer spiermassa, een betere conditie, of misschien wel zonder doel? Wij zorgen ervoor dat je met een goed gevoel weer naar huis gaat.

Wat je vindt bij ons?

 • Moderne fitnessapparatuur
 • Diverse groepslessen
 • Kinderlessen
 • Slimbelly en Slimlegs
 • Persoonlijke fitness schema’s
 • Alles onder begeleiding van enthousiaste instructeurs
 • Meer over sportschool lith vind je hier.

 

Design stucwerk, het modern wonen van nu.
Wij hebben het dan over ijzerlook, betonlook, metallic en nog veel meer.

S van Erp stucwerken heeft zich hierin gespecialiseerd. Heeft u interesse? Maak dan vrijblijvend een afspraak om te komen kijken in de showroom in maren-kessel op www.svanerpstucwerken.nl of bel naar 0657889282

Nieuwsgierig geworden? Tijdens Lith presenteert zijn wij ook aanwezig en  kunnen u er alles over vertellen en laten zien.

Wij ontmoeten u graag in onze stand.

Scouting Doris Rijkersgroep Oss is ook aanwezig tijdens Lith Presenteert. Met hun zeilbootjes kunnen de kinderen een leuk tochtje mee maken over de maas.

Je bedrijf of vereniging ook promoten op het evenement?

Vul dan onderstaand formulier in dan nemen we contact met je op.

 

Je gegevens

Vertel ons hoe we contact met je kunnen opnemen.


Welke diensten biedt je aan

Laat ons weten wat voor goederen of diensten je wilt presenteren.